Regler spökbollen 18/5
Som tidigare nämnt ordnar KomMedia en spökboll under Allkår som är nästa vecka. Den 18/5 kl 17-19 tar du alltså med alla du känner och kommer och spökbollar samt grillar med oss. Här kommer reglerna:

Regler!

Matcherna utspelas mellan 2 lag med 6 spelare i varje lag. Dessa båda lag har 3 bollar (tillsammans, inte vardera) som de skall kasta på motståndarna för att bränna ut dem och vinna matchen.

Bollarna ligger i början i mellanrummet mellan respektive lags planhalva och det gäller alltså att vara snabb ur startgroparna för att roffa åt sig en boll.

Arrangören vill dock kraftigt betona att det inte är tillåtet att trampa i detta mellanrum utom när du hämtar en boll som befinner sig där. I andra fall brinner du upp och DÖR! (se skiss nedan)
Ligger en boll på motståndarens planhalva är det helt enkelt deras och du får istället se till att skydda dig bäst du kan.

Hur skyddar du dig då i spökboll?
Jo, om detta tvista de lärde. Men eftersom det är my game, my rules så går det till som så att du är så att säga "fri" på händer, underarmar och huvud. Blir du träffad där kan du alltså INTE bli bränd. Träffas du någon annanstans får du snällt kliva av planen och heja på dina lagkamrater som som kämpar på bäst de kan trots ditt katastrofala misslyckande. u mad?

När du väl är bränd är du ute helt ur matchen, det är alltså inte så som åtminstone jag lärde mig på gympan att när personen som brände dig, själv blir bränd så kommer du in igen.(säg det snabbt fem gånger om du kan).
Fångar du en boll som kastas mot dig eller en medspelare eller om den är på väg nån helt annanstans så blir den som kastade den bränd. bollen måste inte fångas med händerna(använd fantasin).
Studsar bollen i marken innan den träffar dig blir du inte bränd, inte heller om en medspelare råkar träffa dig :)

Själva turneringen blir en enkel utslagsturnering eller gruppspel+finaler beroende på hur många som kommer

För övriga frågor och ifall jag mot förmodan skulle missat nån elementär del, skriv gärna en kommentar.

PS. Fattar du fortfarande inte poängen, se skiss nedan! :3


Lekledare Johan
Sociala utskottetKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0