Ha koll på när bloggen uppdaterasbloglovin

Bloglovin hjälper dig att hålla koll på när dina favoritbloggar uppdateras. Klicka på ikonen för att prenumerera på KomMedia's blogg!

Första advent

Ni har väl inte glömt att det idag är första advent? Med andra ord: fram med ljusstakar och julpynt, värm lite glögg och käka så mycket risgrynsgröt ni bara orkar! 

Hade det inte snöat så mycket hade jag förmodligen befunnit mig inne i stan där det är julskyltning på gång. Istället väljer jag nog att bänka mig framför tvn där de visar mängder med inslag från Globen Horse Show.

Hur ni än väljer att spendera er första advent så hoppas jag att ni har det riktigt bra och att ni unnar er att tänka bort allt plugg, åtminstone för ett tag. 

Det var allt för den här gången. På återseende!

Maria Roth
Informationsansvarig

Att ta över en bebis

Den förra styrelsen pratade om att lämna över sitt styrelseuppdrag som att lämna över en bebis. För oss nyinvalda är det lite tvärtom. Vi har plötsligt fått en ganska stor och välutvecklad knodd att vårda och ta hand om. Det är upp till oss att fortsätta där styrelsen 09/10 slutade och det är upp till oss att se till att föreningen är i ett minst lika bra skick när de nya ettorna tar över om lite drygt ett år.

Det är med skräckblandad förtjusning vi ger oss in i detta. Jag tror att vi alla är lite småskraja för att misslyckas eller för inte uppnå de mål och visioner vi har, men samtidigt tror jag att ett misslyckande är omöjligt med tanke på hur otroligt taggade, peppade och förväntansfulla vi är. Vi har suttit i styrelsen i lite drygt en vecka och jag tror att vi alla redan har åtminstone en idé som vi vill förverkliga under vår styrelsetid, så det bådar ju gott!

Så även om vi är lite nervösa över att lyfta upp den här bebisen och fortsätta utveckla den och göra den till vår egen, så får ni - medlemmar och avgående styrelse - inte tvivla på oss. Vi kommer fixa det här, och vi kommer att göra det med bravur! 

Vi hörs snart igen!

Maria Roth
Informationsansvarig

Ps: Till alla er i den avgående styrelsen: Det märks verkligen att ni har gjort ett fantastiskt jobb och jag känner mig oerhört stolt över att vara en del av det ni varit med och byggt upp. Världens största eloge till er!

En ny styrelsetid väntar runt hörnetKomMedias eminenta styrelse, för perioden 2009/10.
 Orden gemenskap, drivkraft och entusiasm sammanfattar den här styrelsetiden mycket väl.Under KomMedias årsmöte den 16/11 2010 blev samtliga nominerade inröstade i styrelsen för perioden 2010/11. Det innebär att alla styrelsemedlemmar, förutom jag som sekreterare, byts ut inför våren. Det har varit ett spännande uppdrag att sitta med i KomMedias styrelse under perioden 2009/10. Att denna styrelse slutade med flaggan i topp lär ju inte ha undgått någon av våra medlemmar. Det sociala utskottet anordnade en minnesvärd Halloweensittning, utbildningsutskottet gav oss tillfället att lyssna till en intressant gästföreläsare och ett sista läsvärt nummer av Kommuniké gavs ut. Dessutom bedrevs det ständigt ett arbete av alla styrelsemedlemmarna, för att fortsätta att hålla KomMedia som en positiv studentförening att lita på i alla väder.

Härmed vill jag tacka Elin Skarin, Stina Sohlin, Cim Åsberg, Louise Sparr, Emelie Johnsson, Clara Enqvist, Maria Mjälgård, Emil Fritz, Linda Nyström, Kajsa Owenede och Viktor Emilsson för den här styrelsetiden. Det har alltid känts givande att delta i våra möten och det har varit ett sant nöje att driva KomMedia framåt tillsammans med er. Den här tiden bär vi alla med oss lärdomar ifrån.

Inför framtiden känns det förhoppningsfullt att fortsätta sitta med i KomMedias styrelse, även för perioden 2010/11. De nya styrelsemedlemmarna känns alla positiva och fyllda med nya idéer. Jag kan intyga att de nya styrelsemedlemmarna bär på framtidsvisioner inför KomMedias fortsatta arbete. Därför kommer vi se till att ni medlemmar får den bästa möjliga studietiden. En ny spännande styrelsetid väntar runt hörnet.


Elin Bylin
Sekreterare


Tack för oss


Imorgon är det över. Imorgon lämnas inlogg och lösen till den "nya" informationsansvariga. Egentligen har Maria varit ansvarig i en vecka då, men imorgon lämnas allting över. Allt. Ingenting är vårt längre. Nya människor med nya idéer kommer och tar över. Eller?

Jag tycker egentligen inte att vi ska deppa. KomMedias styrelse 2009/10 har gjort ett fantasiskt jobb och kan lämna tronen med huvudet högt. Jag vill passa på att tacka alla medlemmar som stöttat oss, berömt oss och varit så fantasiska som bara KomMedias medlemmar kan vara. Ni är bäst! Jag önskar också styrelsen för 2010/11 lycka till med sitt arbete och håller tummarna för att de avslutar lika stolta som vi.


Over and out
Emelie Johnsson
fd. informationsansvarig


Vem vinner och vem försvinner?

Spänningen stiger. Ikväll står KomMedias framtid på spel. Genom skratt och tårar har styrelsen kämpat sig genom året som gått och nu är det dags att lämna plats åt våra efterträdare.

Vem vinner och vem försvinner? Missa inte tidernas viktigaste möte i sal H1211 klockan 17.00 , och du, glöm inte akademiska kvarten…

Väl mött!

Maria Mjälgård, Chefredaktör Kommuniké


Ett stort tack...!

Jag skulle vilja rikta ett stort tack till Emma Håkansson för att hon ställde upp som gästföreläsare för oss KomMedianer! Jag hoppas att alla ni som var där fick något roligt, nyttigt eller inspirerande ut av föreläsningen :)

Sen skulle jag vilja göra något som kanske inte är helt okej men det skiter jag i! Jag vill hylla mitt egna utskott, eller rättare sagt Linda för allt det jobb hon har lagt ner runt den här gästföreläsningen... Bara så ni vet, hon är AWESOME!

Så tack Emma, tack Linda och tack alla ni som kom på föreläsningen igår!

/en happy happy Emil, Utbildningsutskottet

Nya styrelsen?

Nu har vi äntligen skickat ut våra nomineringar till nästa styrelse. För er som blev jättenyfikna nu och inte varit inne på vår hemsida än, ser nomineringarna ut såhär:Ordförande: Anna Pustovoyt
Vice ordförande: Louise Sjöberg
Kassör: Johan Ljungqvist
Sekreterare: Elin Bylin
Sociala: Johan Olsson (ordförande) Daniel Ahlm (vice)
Utbildning: Linda Ottosson (ordförande) Filip Johansson (vice)
Info/Webb: Maria Roth & Cassandra Jangbrand
Kommuniké: Nora Olofsson
Suppleanter: Max Isaksson, Sandra Ljung och Johanna Lindgren
Revisorer: Cim Åsberg och Linda NyströmArbetet med att ta fram nomineringarna var inte det lättaste men vi hoppas självklart att alla blev nöjda och vill sitta på sina poster. För att arbeta med KomMedia är roligt och mötena är ett trevligt avbrott i vardagen. 
Till er som inte är nominerade till att sitta i styrelsen; Kom och hjälp till i de olika utskotten så mycket som du hinner eller vill hjälpa till. Då blir ni glada, och vi blir glada. En win-win situation så att säga.

Kramar från Linda, Utbildningsutskottet

PS. Glöm inte gästföreläsningen på torsdag!

Be there or be square

Hej allihopa!

Nu börjar vårat styrelseår gå till sitt slut men innan dess tycker vi att ni, våra kära medlemmar, ska komma på gästföreläsningen vi anordnat nu på torsdag. Detta för att vi inte vet vad vi ska bli när vi blir stora och att det förmodligen ger lite inspiration till vad man vill jobba med i framtiden, eller vad man verkligen inte vill jobba med när man blir stor.

Emma Håkansson som kommer och föreläser har läst Information och PR på mittuniversitet men kommer ursprunglingen från vårat kära Växjö. Hon jobbar för tillfället som projektledare och PR-konsult på PR-byrån Informedia i Stockholm. Där jobbar hon med kunder som Stockholms stad, Tieto och Stockholmsmässan.
Hon kommer hålla ett kort och koncist fördrag där hon beskriver sin arbetsvardag och kanske har hon några tips till den stundande praktiken?

Ser fram att se alla våra medlemmar torsdagen 11 november klockan 15.00 i Weber.

Linda Nyström
Utbildningsutskottet


Att välja eller inte välja, det är frågan?!

Nu sitter jag vid mitt köksbord och njuter av solens strålar som sakta men säkert tränger in i min lägenhet. Om ungefär två timmar kommer solen (om den är kvar) lysa rakt in i mina ögon och göra det outhärdligt svårt att läsa.
Jag skulle ju kunna välja att sätta mig någon annanstans, men det gör jag inte. För från min plats kan jag se ut på det vackra höstvädret, jag får möjligheten att se busshållsplatser åka förbi utanför fönstret och jag sitter skönt i min fina karmstol. Jag väljer av därför att sitta kvar!

Alldeles nyligen läste jag färdigt årets tredje nummer av Kommuniké och kan konstatera att den bara blir bättre och bättre för varje nummer som ges ut. Den här gången handlade den om val, ja alltså inte djuret val och inte heller om det historiska riksdagsvalet utan om de val som vi gör hela tiden. Att välja eller inte välja, det är frågan?!

Jag skulle vilja rekomendera dig att välja att läsa detta nummer av Kommuniké, men det är ju i slutändan ditt eget val.

Om du väljer att läsa den finns den i tidningsstället utanför resturang Kristinas i H-huset, eller på KomMedias hemsida.
http://kommediavxu.se/
Välj och var glad!

Elin Skarin
Ordförande

Dagen D, eller nästan i alla fall


Imorgon ska det avgöras. Vi ska bestämma oss. Vilka ska få ta vår plats? Vilka kan fylla vår plats? Det absolut viktigaste mötet under hela året äger rum imorgon klockan fem. Då ska styrelsen diskutera kring hurvida de som sökt till att bli den nya styrelsen platsar, eller om de kanske borde fylla en annan plats? Kan någon egentligen fylla vår plats? Borde vi sitta kvar? Har vi fått storhetsvansinne? Samtidigt som diskussionen går vilt till kommer fika att förtäras och kaffa att rinna. Det är bara en av fördelarna med att vara i KomMedias styrelse, fikat. Och så mycket annat givetvis.

Det kommer dock varken vara så läskigt eller svårt som det låter att välja de nya. Alla ansökande var, som tidigare nämt, otroligt skickliga. Men diskussioner, det blir det. För det blir det allltid när KomMedia kommer samman. Önska oss lycka till .. Jag önskar er detsamma, för det är trots allt er framtida styrelse som ska utses. Jag vill också önska alla blivande styrelsemedlemmar ett fantastiskt roligt år fullt av viktiga beslut, fika, diskussioner och roliga sittningar. Ni kommer fixa det galant!


Vill bara visa lite bilder på hur det kan se ut när vi diskuterar

Ingen kan säga att vi inte har roligt i alla fall :)Emelie Johnsson
Informationsansvarig

Halloweensittning med KomMedia 2010


Vilken otroligt kul lördag det blev, när Halloween firades med KomMedia!
Sittningsansvariga hade dekorerat Sivans skrämmande snyggt och långborden svämmade över av spindelnät. Sedan höll våra toastmasters, The Hatter och Sweeney Todd, stämningen under resten av kvällen. Maten som serverades var "kött och maskar" och till efterrätt bjöds det bland annat på glass med grön grädde. Ungefär så här såg kvällen ut...En av förfesterna innan sittningen var hemma hos mig.
När timman var slagen började skrämmande gäster att strömma in...Plötsligt var rummet fyllt av bland andra Frankensteins brud och hennes skapare, 
en sjöman som hade blivit dränkt, en munk och en nunna...
Vi började leka. Först ut var leken "galenpanna", med namn på karaktärer ur skräckfilmer och liknande.

Därefter var det dags för leken "spökbåten". Den här leken gick ut på att någon skulle säga
sitt namn läskigt ett par gånger, medan personerna som satt närmst till höger och till vänster
om denne gjode paddlande rörelser med sina armar. Den här leken bjöd på en hel del skratt!
Sedan tog vi ett par raska steg mot Sivans där sittningen skulle vara.
Precis som i en skräckfilm vandrade vi genom ensliga skogar och över stora ängar.
Vi mötte upp andra utklädda utanför Sivans...
...och välkomnades i garderoben av en skräckinjagande Rödluvan.


Sedan drog sittningen igång. När vi kom in till Sivans fick vi sticka ned handen bakom ett skynke för att få tag på en liten flirtkula, där vår bordsplacering stod. Min hand hamnade i en hink med mjöl blandat med vatten.
Tur var det väl att nödutgången låg nära, om man som mig hade hamnat bredvid någon extra läskig person!
Nöjda miner i slutet av kvällen från toastmasters The Hatter
och Sweeney Todd, tillsammans med sittningsansvarig Cruella de Vil.
Jag hoppas att alla uppskattade kvällen. Ett stort tack till alla er som hade ordnat allt så bra! 

Ni som inte var på årets Halloweensittning bör verkligen ta tillfället i akt att gå på nästa års sittning på samma tema. Enligt mig är KomMedias Halloweensittning en av de bästa sittningarna 
och ett fint minne från studenttiden! 


Elin Bylin
Sekreterare


RSS 2.0