Hur kommunicerar du?/Linda Ottosson
Utbildningsutskottet

Alla borde verkligen söka till informatör!


Första nollningsmötet avklarat, temat bestämt och alla är i full gång med planering. Det här kommer att bli helt fantastiskt roligt och jag tycker synd om alla som inte ska söka informatörsprogrammet i Växjö i år! ;) De vet inte vad de går miste om.

Maria Roth
Informations- och nollningsansvarig

När peppet är på topp...(en bild från förra årets nollning)

Imorgon äger vårt första riktiga nollningsmöte rum. Vi är så sjukt taggade!!!

Maria Roth
Informations- och nollningsansvarig

Kom ihåg framtiden!

 

För inatt ställer vi fram tiden och våra klockor. Känner du dig fortfarande osäker på sommartidskonceptet så är tumregeln: se fram emot sommaren, ställ fram grill och trädgårdsmöbler och ställ fram klockan. Enkelt. I och med detta framställande blir det en timme närmare till följande tre efterlängtade och framtida händelser:

 

1.  KomMedia går Till Havs! (27 April)

2.  Spökboll och grillning med KomMedia på Allkårsfestivalen! (18 Maj)

3.  Sommar!

 

För att hantera den här drastiska omställningen på bästa möjliga vis råder jag er att ta del av denna informativa och upplysande video.

 

 

Johan Ljungqvist
Kassör

Är ni taggade på sittning?

Den 27 april smäller det. KomMedia anordnar då sittning med tema "Till Havs". Vi lovar er mer information inom kort, så länge kan ni väl peppa lite med hjälp av den här låten:


Maria Roth
Informationsansvarig

Jag skänkte precis 19,50:- till KomMedia!

"Många bäckar små gör en stor å" heter det gamla ordspråket, som enligt wikipedia innebär att ett stort antal små bidrag i slutändan leder till något som är omfattande. Ett målande exempel i sann KomMedia-anda skulle kunna vara Sponsorhuset. Varje gång du beställer kurslitteratur, kläder eller deltar i en undersökning så får KomMedia pengar för det. Det kan tyckas vara ena fjuttiga kronor i sammanhanget, men likt ordspråket säger så kan det faktiskt leda till något stort! 

Min kurslitteratur idag gick till exempel på 979:- på Bokus, 2% av det går till KomMedia, dvs. 19,50:- (om inte mina mattetalanger brister allt för mycket). Jag tror mig även veta att en av ettornas böcker till nästa kurs endast finns att köpa på Bokus, vilket skulle kunna leda till 495:- till KomMedia om alla gick via sponsorhuset (45 böcker á 551:-/st). Tänk vad fantastiskt det vore!

Så, med andra ord, tänker ni sätta sprätt på CSN-pengarna redan på fredag kan ni alltid klicka er in på Sponsorhuset först och göra en god gärning utav shoppingen. Många bäckar små helt enkelt!

Cassandra Jangbrand
Webbansvarig

SKRIBENTER SÖKES!

Hejhej kära kommedianer!

Nu är det snart dags att börja jobba på andra numret för Kommuniké 2011, så om du vill vara en av skribenterna för detta nummer så hör av dig snarast.
Alla i kommedia ska ha fått mail av mig där det finns lite mer info. Annars är det bara att skicka mig ett mail,

kommunike@kommediavxu.se


Du som inte känner för att skriva men ändå vill hjälpa till,
får VÄLDIGT gärna hjälpa till i sökandet efter annonser till tidningen. Inga annonser - ingen tidning... Vilket i alla fall jag skulle tycka vore tråkigt.
(det är ju inte alla små studentföreningar som har en tidning!)
Så är du sugen på att hjälpa till hör av dig till min mail eller skicka ett mail på facebook så ska jag lägga till dig i info-gruppen.

MVH

Chefredaktör
Nora Olofsson

Tentaförberedelser
Ännu en tenta närmar sig för oss ettor, och det är nog inte bara mitt köksbord som ser ut såhär idag. Förhoppningsvis kanske mina klasskamrater är lite mer ambitiösa än mig och faktiskt öppnar böckerna istället för att bara låta dem ligga där och se fina ut med sina post it-lappar...

Maria Roth
Informationsansvarig

Sök till Amår 2012!


Vill du sitta med i projektgruppen för Amår 2012?
Nu är det hög tid att söka!


De söker:

* Ekonomiansvarig
* Marknadsföringsansvarig
* Mässansvarig
* Bankettansvarig
* Företagsansvarig
* Sponsoransvarig
* Infoansvarig

De vill väldigt gärna se en eller flera informatörsstudenter i gruppen, så chansen är stor att just din ansökan går hela vägen. Du ansöker genom att skicka CV och personligt brev till simon.lundmark@amar.nu. OBS! Sista ansökningsdatum 31 mars! Läs mer på Amårs hemsida.

Var det någon som sa vår?


I Oskarshamn snöar det. Hur ser det ut i Växjö? Jag ska tillbaka imorgon och hoppas på barmark, sol och blå himmel! Det känns dock som att jag kommer bli besviken...

Maria Roth
Informationsansvarig

Vilket jobb!

Nina Wadensjö. Det heter Socialdemokraternas nya kommunikationschef, som har ett otroligt omfattande och svårt - men förmodligen också otroligt spännande - jobb framför sig. Som blivande informatör/kommunikatör kan man ju inte tycka annat än att det ska bli kul att följa henne och hennes medarbetare (tillsammans med partiet) i arbetet med att "bygga upp" partiet efter förra årets katastrofval. Läs gärna hela artikeln på dagensmedia.se.

Maria Roth
InformationsansvarigUtlandsstudier eller praktiktermin?Mathilda och Emmeli har båda en spännande hösttermin framför sig.

Under den femte terminen på Linnéuniversitetets Informatörsprogram får studenterna möjligheten att söka sig till utlandsstudier, en arbetsförlagd praktik eller studier i Sverige. KomMedia mötte upp med två av sina medlemmar som båda har en spännande hösttermin framför sig. Medan Mathilda har valt att åka iväg på utlandsstudier, har Emmeli satsat på att göra praktik...


Hallå Mathilda,

Var ska du vara i höst?
Jag ska göra utlandsstudier i Seoul, Sydkorea. Där ska jag läsa vid Ewha Womans University, som är ett universitet bara för tjejer.

Varför just Sydkorea?
Jag har kompisar som har varit i Seoul och de har trivts bra där. Sedan gick jag väldigt mycket på min magkänsla. Tidigare hade jag funderingar på att åka till Kanada men sedan ändrade jag mig innan jag skulle skicka in min anmälan. Nu är jag nöjd med mitt beslut. 

Varför valde du just utlandsstudier?
Min tanke är att man ska jobba hela livet. Därför vill jag göra något annat nu och utlandsstudier känns som ett äventyr. Jag tycker också att det är kul att plugga och jag ser fram emot att få öva min engelska där på plats.


Vilka är dina förväntningar?
Mina förväntningar är att lära känna nya människor, får en möjlighet att resa runt lite och att lära sig engelska bättre. Men jag tror också att jag kommer att utvecklas väldigt mycket personligen, eftersom jag åker dit själv och att jag inte känner någon på plats.


Hur har du förberett dig?
Jag har börjat läsa på lite om landet och universitetet på Internet. Sedan handlar det mycket om en mental föreberedelse eftersom det är så mycket nya saker som väntar mig. Visst kommer jag att längta hem till Sverige ibland, jag kommer bo tillsammans med någon på 9 kvadratmeter och dessutom läsa kurser på engelska. Men ännu är det lång tid kvar så jag kommer ha tid till att ställa in mig mer på detta framöver. Sedan har jag haft lite kontakt med en studievägledare på skolan.


Hur tror du att dina kunskaper från informatörsutbildningen kan hjälpa dig?
De kunskaper som jag kommer att kunna dra nytta av när jag åker på utlandsstudierna är nog inte främst tagna från utbildningen, utan mer från studentlivet runt omkring. Jag har redan varit med om hur det är att flytta till en ny stad, börja läsa på ett universitet och att knyta kontakter med nya människor. Detta underlättar nu när jag ska bli ny student i Seoul.


Vilket är ditt tips till andra som ska på utlandsstudier?
Mitt tips till alla som funderar på att söka utlandsstudier är att våga! Vad kan egentligen hända? Jag tror inte att man ska oroa sig för mycket, utan istället verkligen följa sin känsla om man vill och känner sig nyfiken på att åka iväg. Jag tänker att det är lite ”once in a life time”.

Hallå Emmeli,


Var ska du vara i höst?
Jag ska göra praktik på informationsavdelningen för IKEA-katalogen som ligger i Älmhult. Där kommer jag främst att få jobba med internkommunikation.


Varför just informationsavdelningen för IKEA-katalogen?
Jag har länge velat testa på just detta och sedan känns det bra att de är stora i kommunikationsbranschen.

Varför valde du just praktik?
Till en början var min tanke att antingen söka praktikplats eller utomlandsstudier. Men jag gick på min magkänsla och tänkte att det kan vara intressant att arbeta praktiskt med det som vi hittills har läst på utbildningen. Därför kändes en praktiktermin som ett bra val. Dessutom fick jag ett ja från en praktikplats som jag verkligen ville vara på och då ville jag ta chansen.


Vilka är dina förväntningar?
Det känns positivt att man kan få in en fot i arbetslivet. Mina förväntningar är bland annat att jag får sätta mina kunskaper från utbildningen på prov. Jag tror inte heller att man bara kan läsa sig till kunskaper, utan mycket kommer man nog att lära sig där på plats. Just på min praktikplats kommer det handla mycket om att ta emot människor från hela världen. Därför tror jag att man lär sig hur man gör just detta när man väl är där. Liknande praktiska ”hemmaknep” ser jag fram emot att lära mig.


Hur har du förberett dig?
Jag har träffat min blivande handledare och diskuterat igenom hennes arbetsuppgifter. Framöver kommer vi ses igen för att planera lite mer specifikt vad det är som jag kommer att få fokusera på under min praktik.


Hur tror du att dina kunskaper från informatörsutbildningen kan hjälpa dig?
Mina kunskaper från utbildningen har gett mig en bra grund som jag tror att jag kommer att kunna använda mig av under praktiken. Samtidigt som det känns spännande, känns det även lite läskigt att nu på riktigt sättas på prov utanför studierna.

 
Vilket är ditt tips till andra som ska på praktik?
Våga att söka dig till den praktikplats där du vill vara! Våga ringa och ta kontakt med blivande handledare och se det lite som en anställningsintervju inför ett viktigt jobb. Jag har hela tiden haft i bakhuvudet att jag ska gå tillväga precis som när jag söker ett jobb, för att visa att jag verkligen vill vara på just den praktikplats som jag har sökt.

 Tack så mycket!

Lycka till med utlandsstudierna och praktikarbetet.

Elin Bylin
Sekreterare


Blivande informatörsstudent?

Imorgon öppnar anmälan till höstterminenens studier och kanske är DU en av dem som funderar på att söka informatörsprogrammet/informatörsprogrammet med inriktning fred- och utvecklingsarbete? Detta tycker vi självklart är jättekul och vi i KomMedias styrelse tar mer än gärna emot frågor om utbildningen eller studentlivet i sig. Kommentera bloggen eller maila frågor till info@kommediavxu.se så vidarebefodrar jag till den person som jag tror kan svara bäst. Leta också gärna upp vår grupp på Facebook. Där kan du komma i kontakt med de flesta av studenterna vid de båda programmen. Sök bara på Kommedia!

Ett tips är att gå in på programmets sida på Lnu.se. Där kan du bland annat läsa intervjuer med studenter (både nuvarande och tidigare), se hur arbetsmarknaden se ut, läsa om kurserna och mycket mer. Direktlänk till sidan har du här.

Maria Roth
Informationsansvarig

"Webbokrati eller digitatur?"
Jag hittade en intressant debattartikel på dagensmedia.se om sociala medier och hur de utvecklats till ett politiskt slagfält. Läs den här.

Maria Roth
Informationsansvarig

SJ's självironiska reklamkampanj

Man kan ju inte göra annat än att älska det.

KomMedianer tar hem Amår-quizet

Sex stycken flygbiljetter och ett okänt antal bussresor kasserar ett par tursamma (läs skickliga) KomMedianer in. De många vinsterna kan endast förklaras av ett gediget uppvisande av framfötter och djupt rotade vinnarinstinkter. Vi önskar vinnarna trevliga resor med flyg såväl som buss och tackar Amår-gruppen för de generösa priserna.
Johan Ljungqvist
Kassör

Jag skänkte just 8 kronor till KomMedia


Det tog cirka 10 minuter och det enda jag behövde göra var att svara på några frågor. Du kan också delta i undersökningar och på så sätt skänka pengar till KomMedia. Det enda du behöver göra är att gå in på http://sponsorhuset.se/kommedia/ och leta upp butiken "Cint". Registrera dig hos dem så skickar de automatiskt undersökningar till dig (ungefär en gång per månad). Cint ger KomMedia allt från 5-35 kronor/undersökning. Lättförtjänta pengar som i längden kan användas till att på olika sätt göra vardagen lite häftigare för alla medlemmar!

Maria Roth
Informationsansvarig

Gör en hjälteinsats för KomMedia!


Hör upp alla Kommedianer!


Vi behöver göra en blixtsnabb hjälpinsats för studentföreningen PAX som behöver 4 st. jobbare till deras sittning fredagen 18 Mars från kl. 16! Detta ha precis kommit till vår uppmärksamhet och det är brådskande. Vi behöver anmälningar av 4 kommedianer senast imorgon (fredag)! Ställ upp för PAX
så ställer ni upp för Kommedia och gör framtida sittningar möjliga för detta vill vi ju klart :D! Ytterligare ett skäl till att ställa upp på sittningen är att man blir bjuden till deras Tacksittning nästa år för uppskattade personer av PAX! :D Missa inte detta! :D

Kom igen och gör en hjälteinsats! :D

Daniel Ahlm och Johan Olsson
Sociala Utskottet


Informationsdag

Idag var det informationsdag för gymnasieelever
Så kommedia hade ett blått bort i K-huset där vi representerade föreningen och informatörsprogrammet.
Mitt på dagen hölls en liten Parkour-uppvisning. Synd för er som missade det. Riktigt häftigt faktiskt. Önskar att jag var lite mer akrobatisk så jag kunde springa upp på väggen och göra en volt...
På tal om något helt annat så började det plötsligt snöa jättemycket. Stora tussar som ramlar ner. Kul! Det som har varit så vårigt här på campus.


/Nora Olofsson

Nollningspeppet börjar NU!

Igår slog jag, Siri och Mattias våra kloka huvuden ihop och pusslade ihop en riktigt grym nollningsgrupp med kickers, lekansvariga, mat- och dryckansvariga och sittningsansvariga. Vi är redan nu taggade till 2011 års nollning och det hoppas jag att ni också är. Även om ni inte sökt till att ha ett ansvarsområde är ni mer än välkomna att hjälpa till eller bara hänga med oss under nollningen. Det kommer bli awesome!

Maria Roth
Informationsansvarig

Amår 2011 - Blondinbella

Måste ju faktiskt skriva några rader om Blondinbellas besök här i Växjö.
Hon var en av de tre stora föreläsarna på Amår 2011, och jag såg en del av er kommedianer där!


Tycker ni som jag att man faktiskt blev lite imponerad?
Om man ser henne som en entrepenör och hela bilden av henne som ett PR-trick så är det ju klockrent. Isabella Lövengrip och hennes medarbetare kan verkligen detdär med målgruppsanpassning och allt sånt som vi läser nu. De fångar publiken med hjälp av olika strategier - vilket är precis vad man ska göra.

Så jag blev faktiskt imponerad av föreläsningen!

Synd för er som tänkte att hon är en osmart blondin och skippade föreläsningen - för 25 kronor var det verkligen värt!
/Nora Olofsson

Hjälp kommedia via Sponsorhuset


Vi hade styrelsemöte idag där vi bland annat diskuterade sponsorhuset.se.
Sponsorhuset är en sida som kan ge kommedia pengar - och pengar ger alla medlemmar roligare och fler aktiviteter. För att Kommedia ska få pengar via sponsorhuset ska vi medlemmar gå via den sidan och skriva i kommedia innan vi handlar på internet.

Själv har jag aldrig tagit tag i saken för jag tänkte "jag handlar nog inget som finns med där..." Men jag gick in och kollade - och nästan allt man kan tänkas handla på internet finns där.

Dessutom förutom att hjälpa kommedia så får man ibland rabattkoder via sponsorhuset så man kan få rabatter på sidorna som finns på sponsorhuset. Och blir man dessutom medlem kan man samla poäng vilket kan bytas mot biobiljetter elle presentkort.

Så jag rekomenderar er verkligen att titta in.
www.sponsorhuset.se

Några av de sidor som finns på sponsorhuset:

ellos la redoute lenson bodystore bokia tradera apple store dell HP netonet british airways hotels.com Mrjet scandic ving aob travel apollo

Till och med när du laddar mobilen kan du hjälpa kommedia! Tele2, 3, Telenor, Halebop ... ja det mesta finns.


Hoppas ni vill hjälpa kommedia - det ska jag försöka med!

/Nora Olofsson


Se Parkour live!Klockan 12.30, under informationsdagen den 9 mars  i Växjö, kommer det bjudas på ett live-framträdande i Parkour i K-huset. Det lär vara sjukt coolt så se till att inte missa det!

Vad är Parkour? Lnu skriver följande:
"Parkour handlar om att ta sig genom alla olika sorters miljöer med endast kroppen som hjälpmedel. Att förflytta sig från en punkt till en annan på ett så snabbt, effektivt och kontrollerat sätt som möjligt. För att göra detta måste man hitta nya lösningar för att ta kunna ta sig över de hinder man stöter på, vara kreativ i sitt tänkande och anpassa teknikerna efter hindren och omständigheterna."

Maria Roth
Informationsansvarig

Skid-VM, Informationsdag och kick off!

"Äntligen", tänker vissa av oss medan vissa säkerligen önskar att det hade hållit på ett par veckor till. Jag pratar givetvis om Skid-VM som just nu håller på att lida mot sitt slut. Själv har jag egentligen ingen koll alls på Sveriges prestationer och dagens femmil är det enda jag sett, bortsett från alla små sammandrag i nyhetssändningarna. Men ja, det verkar ju ha gått ganska bra för Sverige vad jag har fattat det som. Det är ju kul. Att vi är bra på något menar jag. Äsch, jag ska inte vara bitter. Inte redan. Bitterheten kan man faktiskt spara tills man är sisådär 70. Eller?

Hur eller hur vill jag bara berätta att det på onsdag den 9 mars är Informationsdag på Linnéuniversitet i Växjö. Detta betyder att alla program kommer finnas representerade och alla som funderar på att söka något till hösten borde komma dit för att få lite mer "kött på benen" och kanske ställa frågor. KomMedia kommer också ha ett litet bord och dit är man välkommen om man har funderingar kring vårt program eller om vad vi, utbildningsföreningen, gör.  Så tipsa småsyskon, kusiner, vänner eller vilka som nu kan tänkas vara intresserade av att söka Informatörsprogrammet med eller utan inriktning till hösten!

Tanken är också att jag, Siri och Mattias under veckan ska gå igenom era nollningansökningar och bestämma vem som får vara vad. Kan dock inte lova när ni får reda på det, men det blir inom en snar framtid i alla fall. Ett mer specifikt datum kommer så fort jag vet.

Maria Roth
Informationsansvarig & kick off-ansvarig

Sneak-peak

Idag fick vi i styrelsen se ett litet utkast från den nya hemsidan som Cassandra så flitigt arbetar med. Ni kommer inte få se något ännu.. men jag kan säga en sak:

It's looking good! ;)

Maria Roth
Informationsansvarig

Imorgon smäller det!

Då är det nämligen dags för årets stora arbetsmarknadsdag, Amår, att gå av stapeln. Kanske har du köpt biljetter till någon föreläsning, till exempel Björn Ranelids eller Isabella Löwengrips. Om inte tycker jag inte att du ska missa chansen att gå på mässan (i K- och H-huset) där du kommer att träffa mängder med företag. Kanske är det just imorgon du hittar din praktikplats eller framtida arbetsgivare?

RSS 2.0