En sjövild sittning!

 

Under kvällens gång kämpade pirater i  fäktningsdueller utan dess like. Därefter stormade hela havet och många gick under i de starka strömmarna som drog iväg stol efter stol. Endast en simpa med grodfötter lyckades hålla sig kvar. Ett av de blötaste sjöslag genom historien tog även plats. Fartygens besättningar försökte gång på gång, till välbekant sång och glada tillrop, dränka sina motståndare såväl som sig själva. Vi fick även bevittna ett kaotiskt skeppsbrott och skickliga fiskare som drog upp fångst efter fångst och glupskt slukade den. De mest glupska och skickligaste fiskare fanns i Titanics besättning som belönades med en skattkista till bredden fylld med guld, ädelstenar och segerns sötma. Väl i land fortsatte trevligheterna och det blötaste av sjöslag.

 

 

Vi hoppas att ni hade en riktigt trevlig kväll och vi i sittningsgruppen vill tacka alla som kom och alla ni som hjälpte till med maten, festerna och förberedelser!

 

Sittningsgruppen


Vilken fruktansvärd mardöm!
Inatt drömde jag att det bara dök upp 12 nya informatörsstudenter på introduktionen i augusti, och att vi därmed bara fick 12 "nollor". Det hade ju givetvis varit en stor katastrof för oss som räknar med sisådär 50-60 pers, så jag hoppas att alla ni som har sökt är riktigt taggade för terminstart och nollning! Det hade jag varit om jag var i era kläder i alla fall! ;)

Maria Roth
Informations- och nollningsansvarig

KomMedia önskar alla medlemmar...


... en riktigt glad påsk!

Utbildningsmöte!

Vi i utbildningsutskottet vill bara meddela alla medlemmar att vi håller på och sammanställer all information från lärarmötet. Vi kommer att se till att information når er som har mailat och undrat snarast! Det kommer dessutom bli ett "stor möte" med våra lärare snart där alla informatörer (utan och med inriktning) från alla årskurser är inbjudna för att knyta ihop säcken för detta året, åsikter och tankar är självklart välkomna dit angående vår utbildning. Kram på er så ses vi nästa vecka på sittningen till havs! /Linda & Filip Utbildningsutskottet

Bättre sent än aldrig!

 

Vi i sittningsgruppen förbereder och planerar för fulla muggar i dessa dagar. Dock har rykten nått oss om att ett par olyckliga själar gick miste om den sista chansen att köpa biljetter i torsdags. Eftersom vi är insatta i vad som komma skall känner vi ett djupt medlidande med er. Ett medlidande SÅ djupt att vi kan tänka oss att sträcka ut en tröstande hand och sälja ett par biljetter i efterhand. Ta nu detta tillfälle i akt och kontakta oss snarast möjligt via facebook eller kassor@kommediavxu.se så ska vi se till att ni hamnar på rätt köl igen. Absolut  sista dagen för att göra detta är tisdag.

 

Ni som redan har införskaffat er en biljett Till havs! kan krama den lika hårt som Kalle på sin väg till chokladfabriken för det här vill ni inte missa!

 

Johan Ljungqvist

Kassör


Förberedelser inför höstens nollning


I fredags var det den sista dagen att söka utbildning inför hösten. Många var det nog som satt vid sin dataskärm, våndades och tänkte: "Har jag valt rätt?", "Kommer jag in?", "Kommer jag trivas i min nya stad?". Det fina i kråksången är ändå att man upptäcker allt detta längs vägen, genom goda erfarenheter som blåser bort orosmolnen.

KomMedia hoppas så klart att höstens nya studenter ska trivas lika bra som vi har gjort på Informatörsprogrammet. Ett första steg på vägen blir höstens nollning som nu är i full planering. Denna nollning minns studenterna med glädje just eftersom det blir det första mötet med de blivande klasskompisarna. Men på vägen till nollningen behövs en hel del ordnas. En mulen vårdag spatserade därför tre starka styrelsemedlemmar ur KomMedia iväg över Campus. Uppdraget var att hämta det partytält som ska användas under nollningen...Glada miner från KomMedias sekreterare, kassör och vice ordförande när tältet hämtas.Lyfta, bära, lyfta, bära...


Elin Bylin
Sekreterare


Sista dagen att ansöka till högskolan!


Fredagen den 15 april betyder att det är sista dagen att söka till universitet/högskola till hösten 2011. Kanske är du en av dem som fortfarande inte bestämt sig och kanske funderar på Informatörsprogrammet/informatörsprogrammet med inrikting fred-och utvecklingsarbete i Växjö? KomMedia är utbildningsföreningen för alla informatörer och vi svarar gärna på dina "sista minuten-frågor". . 

Du kan gå in på programmets hemsida för att läsa intervjuer med studenter & för annan matnyttig information. Har du ytterligare frågor? Kontakta mig på info@kommediavxu.se! 

Jag hoppas vi ses i höst!

Maria Roth
Informations- och nollningsansvarig

Nu laddar vi!!

Nu räknar vi ner!!
/Linda Ottosson
Utbildningsutskottet

KomMedia söker faddrar!Alla de ettor som var på dagens föreläsning fick fylla i om de vill vara fadder till en eller två nya informatörsstudenter. Var du inte där? Då tycker vi att du ska skicka ett mail till oss så vi kan lägga till dig på listan!

Att vara fadder innebär följande:
- Du blir tilldelad ett eller två fadderbarn som du kontaktar via telefon, Facebook eller mail innan skolstart. Tanken är att du ska svara på eventuella frågor och berätta lite kort om nollningen (du får en mall!)
- Du är fadderbarnens kontaktperson under hela studieperioden och de ska kunna komma till dig om de undrar något.
- Vi ser gärna att du har tänkt delta på någon/några dagar under nollningen, men detta är inget krav.

Intresserad? Skicka ett mail med namn, telefonnummer, mailadress och vilken inriktning du går till info@kommediavxu.se!

Maria Roth och Cassandra Jangbrand
Fadderansvariga

Utbildningsmöte och nominering!

Hej vänner!
Imorgon kommer jag och Filip från utbildningsutskottet ha möte med lärarna, vi behöver er hjälp med synpunkter på hur ni tycker utbildningen fungerar!
Tveka inte, hör av er till utbildning@kommediavxu.se
Vi på KomMedia behöver er hjälp med en sak till! Till den 17 april ska vi nominera någon av våra lärare på informatör/informatör på fred och utveckling till ett pris som Linnéstudenterna kallar för pedagogik priset. Har du ett förslag på vilken lärare vi ska nominera? Skriv namn på läraren du vill rösta på och gärna en nominering till sekreterare@kommediavxu.se


/Linda Ottosson
Utbildningsutskottet

Idéerna bara sprutar


Idag har jag suttit i ett litet möte med nollningens lekgrupp och utifrån vad som diskuterades där kan jag bara säga följande: Informatörsnollningen 2011 kommer att bli 100 % EPIC!

Maria Roth
Informationsansvarig

Från spökväder till vårväder
Igår vände vädret och det blev strålande solsken och massa plusgrader. Plötsligt vaknade hela Campus till liv och på varenda balkong, äng och uteplats hittade man grill- och solsugna studenter. Äntligen är det vår!

Maria Roth
Informationsansvarig

Ps: Bilden ovan är lånad från Malin Gunnarsson.

Spökväder på campus
Såhär såg det ut när jag traskade hem från träningen för en stund sedan. Eller traskade och traskade, man skulle nog kunna säga att jag blåste hem.

Maria Roth
Informationsansvarig

Biljettsläpp nästa vecka!

 

En försmak på vad som är att vänta när vi går Till Havs den 27 april:
Mönstra på genom att köpa dig en biljett på måndag eller torsdag i gallerian!

 

Johan Ljungqvist
Kassör

Utbildningsutskottet har möte!

Nu är det dags för möte med lärarna angående vår kära utbildning. Alla åsikter från er är viktiga för att vi ska få ett så bra möte som möjligt. Har du synpunkter? Maila oss på utbildning@kommediavxu.se

Kram på er!!Linda Ottosson
Utbildningsutskottet

Till havs era landkrabbor!

Nu släpper äntligen KomMedia datumen för biljettsläppet inför vårens sittning med tema: Till havs!

Pris: 80 kr för medlemmar (TA MED MEDLEMSKORT)
100 kr för icke-medlemmar

Datum för biljettsläpp i K-huset:
KomMedias medlemmar - Måndag 11 April 10.00-13.00
Alla - Torsdag 14 April 12.00-14.00

Vi som sitter i sittningsgruppen kan utlova en riktigt rolig sittning med lekar, god mat och mycket mycket mer!

VÄLKOMNA!/Linda Ottosson
Utbildningsutskottet


Lakers klara för elitserienBilden är tagen från Smålandsposten.

Ingen har väl knappast missat att Växjö Lakers i helgen blev klara för Elitserien. Vågar vi hoppas på studentrabatt på hemmamatcherna nästa säsong, tro? Hur som helst har vi nu ännu en potentiell aktivitet att lägga in i våra kalendrar när vardagstristessen tränger sig på. Sweet!

Maria Roth
Informationsansvarig

Presentation av styrelsen!

Glöm inte att komma till sal K1076 imorgon kl 13.15 då KomMedias styrelse presenteras! Alla medlemmar är hjärtligt välkomna!/Linda Ottosson
Utbildningsutskottet


RSS 2.0