Sommartider, hej hej!


Idag redovisade jag och min grupp vårt fältarbete vi pysslat med de senaste veckorna, vilket innebär att jag numera har SOMMARLOV. Det känns helt galet. Ett år har redan gått och nu ska jag plötsligt lämna Campus för nästan tre månader i lilla Oskarshamn. Tre månader utan tokiga studentfester, tre månader utan KomMedia-möten, tre månader utan tentaångest. Det sistnämnda känns väl visserligen ganska bra, men samtidigt kommer det verkligen kännas tomt utan studierna. Jag tycker det här första året har gett mig otroligt mycket och kan bara tänka mig vad andra året har att erbjuda. En sak är säker - det kommer bli helt fantastiskt att komma tillbaka i augusti. Dels för att vi har en fartfylld och tokrolig nollning som väntar, och dels för att varje termin & varje kurs vi börjar tar oss ett steg närmare den där karriären jag tror att vi alla drömmer om. 

Vi ses i augusti kära vänner, men jag lovar er att göra mitt bästa för att hålla bloggen vid liv även under sommaren. Förhoppningvis dröjer det inte heller länge innan vi får en sprojlans ny blogg att börja fylla med innehåll.

Ha ett underbart skönt sommarlov.

Maria Roth
Informationsansvarig

Slå! Spring! BRÄND!

Under en härlig lördagseftermiddag samlades en tapper skara Kommedianer på sivansängen för att spela lite klassisk brännboll. Som uppvärmning inledde vi med fotboll. Informatörsettorna tog sig an informatörstvåorna och kampen var igång. Den var en hård match och den var så jämn att ingen vinnare kunde utses. Slutresultatet blev 1 - 1 i fotbollen och kampen fortsatte med en match i brännboll. Efter en kort paus startade matchen med samma lag fast en informatörsetta fick vända sina kamrater ryggen och gå med tvåorna för att hålla lagen lika till antal. Kämparglöden levde vidare in i brännbollen och lagen visade fina lyror och hårda slag. Vissa blödde bokstavligt talat och kastade sig längs banan och in i mål för allt vad de var värda för att se sitt lag vinna. Endast ett lag kunde dock vinna. Fotbollen blev oavgjord och brännbollen var oerhört jämn men en vinnare fanns. Resultatet blev 56 - 52 mellan de båda lagen och vid avslöjandet av resultatet ljöd ett starkt segervrål från tvåorna och den etta som bytte lag! Ettorna fick alltså se sig slagna än en gång men kampen fortsätter och ettorna kommer inte ge sig!
Bra jobbat alla som var med! Det var en rolig eftermiddag vi alla var med om och hoppas vi får uppleva fler sådana!
Daniel Ahlm
Sociala Utskottet

Stormöte i Weber 30/5


Imorgon klockan 15-17 är det stormöte för alla informatörsstudenter (både med och utan inriktning) i Weber. Det blir information om höstterminen 2011 och vi ska gemensamt summera vårterminen och hela läsåret. Kom dit och var med och påverka vår utbildning! 

Maria Roth
Informationsansvarig

Some guys just can't handle Vegas
Igår satt jag och ett gäng informatörsstudenter uppradade med varsin godispåse i Weber. KomMedia anordnade filmkväll och filmen som visades var ingen mindre än Baksmällan - kanske en av de roligaste filmerna på bra länge. Jag röstar för fler filmkvällar i KomMedia-anda. Vad röstar ni för?


Vill du sitta med i styrelsen?


Då ska du läsa detta!

vårt sista styrelsemöte innan sommaren!

...och vårt sista möte med Elin som sekreterare!
Det blev tååårta! mycket gott. från den blivande sekreteraren till den avgående :)


Tack Elin för all hjälp & expertis du bidragit med!!!

/Nora

Allkår med Pralinarna!

"THIS IS THE TEAM OF GÖRAN PALM! PRALINARNA! PRALINARNA PRALINARNA!" ljöd starkt och tydligt runt om på campus under en hel vecka när ett hungrigt och glödhett gäng av kämpande Kommedianer svettades och blödde för Göran Palm och laget till hans ära: Pralinarna! Blod, svett, såpa, isande tänder, obehagliga simturer och mycket mycket mer tog sig ett tappert gäng Pralinare igenom. Deras kämparglöd och vilja ledde de till seger i först Valborgskampen men sedan även Allkårskampen! Som regerande mästare står alla Pralinarna nu stolta och rakryggade överst på dessa prispallar och vi tackar de alla för sina starka insatser! Allkårsveckan är nu över och vi tar alla starka sista tag innan det efterlängtade sommarlovet är här. Vi hoppas dock att hungern efter mer ära och framgång lever vidare över sommaren och in i nästa läsår! Där hoppas vi och skall göra allt för att upprätthålla Pralinarnas heder och stolthet och visa den starka Kommediakänslan!


Daniel Ahlm
Sociala Utskottet


KomMedia byter hemsideadress!

Nu så, efter månader av knep och knåp så är det dags att byta namn på KomMedias hemsida. Eftersom det inte längre heter Växjö Universitet utan Linnéuniversitetet så är det inte mer än rätt att vår hemsideadress förändras den också.

Vi har passat på att förnya innehållet lite och försöka skapa en liten första hjälpen för de blivande nollorna. Dessutom kommer hemsidan i framtiden fyllas med text och bild från det mesta som försigår inom KomMedia. Nu kan du t.ex. kika på bilder från Till Havs-sittningen och Spökbollen under Allkåren.

Är det något som inte stämmer, någonting du saknar eller vill du bara dela med dig av goa idéer? Hör av dig till mig då! Samtidigt som vi byter hemsideadress så byter vi även mailadresser, så nu når du mig på webb@kommedialnu.se istället. För övriga styrelsemedlemmars mailadresser så klickar du här.

Glöm KomMediaVXU.se och lägg KomMediaLNU.se på minnet istället. Ses där!

Cassandra Jangbrand
Webbansvarig


En riktig KomMedia-vecka väntar


Den kommande veckan är en riktig KomMedia-vecka. Vi har hela två aktiviteter att bjuda er kära medlemmar på:

På onsdag den 25/5 är ni välkomna till Weber för filmkväll. Läs mer om detta på Facebook.
På lördag den 28/5 är det brännbollsturnering som gäller. Eventet hittar ni här.

Imorgon har KomMedia också sitt sista styrelsemöte för den här terminen. För Elin Bylin, vår fantastiska sekreterare, är det sista mötet innan hon avgår för att ge sig ut på praktik. Det kommer bli trist att hon "lämnar oss", för hon har trots allt bidragit med så otroligt många bra tankar och idéer och utan henne vet jag inte hur styrelsearbetet hade sett ut idag. Hoppas du har haft lika roligt med oss som vi har haft med dig, Elin!

Maria Roth
Informationsansvarig

Såhär kul har man i tvåan:


De som läser andra året på Informatörsprogrammet håller just nu på att lansera sina webbprojekt som de arbetat med större delen av våren. Kolla in till exempel billuffa.se - en sida där du kommer kunna hitta tips på billekar, smultronställen att besöka och annat skoj som hör billuffande till, eller viarstorda.se - en sida om informationsöverflöd och dess konsekvenser. 

Maria Roth
Informationsansvarig

Ps: Finns det fler pågående webbprojekt som vi ska tipsa om? Skriv en kommentar!

Bilder från spökbollen
Vi vill tacka alla medverkande - både spökbollsdeltagare och publik - för en kanonkväll! Segrade gjorde vår samarbetsförening PAX - grattis! Vill också passa på att gratulera vårt alldeles egna KomMedia-lag Pralinarna till vinsten i Allkårskampen. Bra jobbat!

Maria Roth
Informationsansvarig

Brevskrivning pågår


När man har skolfria dagar kan man ägna sig åt något så trevligt som att sitta och skriva brev till er blivande informatörsstudenter där ute. Här nedan får ni en liten teaser:

Maria Roth
Informations- och nollningansvarig

Missa inte veckans happening


Imorgon är det dags! Spökboll och grillning med KomMedia på Slottsängen klockan 17-19. Tänk på: Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder!

Läs mer på Facebook.

Maria Roth
Informationsansvarig

Din nätshopping kan hjälpa KomMedia!
Jag beställde just sommarens festklänning från Nelly.se. Självklart handlade jag via Sponsorhuset, vilket gav KomMedia 2 % av ordervärdet. Vill du också hjälpa KomMedia? Det är simpelt! Gå bara in på http://sponsorhuset.se/kommedia och välj och vraka mellan alla nätbutiker som finns representerade. Varje gång du handlar något går en del av ordervärdet direkt till KomMedia. Tänk på: ju mer pengar vi får, desto fler och större aktiviteter kan vi ordna!

Maria Roth
Informationsansvarig

Stormöte!

Vill redan nu informera alla Kommedianer om stormötet som går av stapeln den 30/5 kl. 15.00 till 17.00 i sal Weber.
Alla 1, 2 och 3:or är hjärtligt välkomna!
Tips: Tänk till innan mötet, är det något du vill fråga lärarna om eller har du synpunkter på utbildningen?

Gör din röst hörd!

/Linda Ottosson
Utbildningsutskottet

Spökbollen flyttad till Slottsängen!


På grund av ett missförstånd mellan Allkår-arrangörerna och KomMedias styrelse måste vi nu byta plats på vår aktivitet, Spökbollen. Istället för Amfium kommer vi hålla till på Slottsängen! Det är fortfarande samma dag och samma tid, 18/5 klockan 17.00-19.00.

Vi ses där!

Maria Roth
Informationsansvarig

KOMMUNIKÈ

Hej alla medlemmar och ni andra!
nu finns det nya numret av kommuniké att hämta utanför kristinas!
/nora

Brännboll med KomMedia


På allmän begäran arrangerar nu KomMedia en Brännbollsturnering! Huruvida det blir en turnering eller bara en match beror på om just DU kommer! Så samla dina klasskamrater och visa vilken årskurs som kan kalla sig bäst i KomMedia på brännboll!

28 maj klockan 14.00 på Sivansängen är det som gäller!

Game On!

/Sociala utskottet

Regler spökbollen 18/5
Som tidigare nämnt ordnar KomMedia en spökboll under Allkår som är nästa vecka. Den 18/5 kl 17-19 tar du alltså med alla du känner och kommer och spökbollar samt grillar med oss. Här kommer reglerna:

Regler!

Matcherna utspelas mellan 2 lag med 6 spelare i varje lag. Dessa båda lag har 3 bollar (tillsammans, inte vardera) som de skall kasta på motståndarna för att bränna ut dem och vinna matchen.

Bollarna ligger i början i mellanrummet mellan respektive lags planhalva och det gäller alltså att vara snabb ur startgroparna för att roffa åt sig en boll.

Arrangören vill dock kraftigt betona att det inte är tillåtet att trampa i detta mellanrum utom när du hämtar en boll som befinner sig där. I andra fall brinner du upp och DÖR! (se skiss nedan)
Ligger en boll på motståndarens planhalva är det helt enkelt deras och du får istället se till att skydda dig bäst du kan.

Hur skyddar du dig då i spökboll?
Jo, om detta tvista de lärde. Men eftersom det är my game, my rules så går det till som så att du är så att säga "fri" på händer, underarmar och huvud. Blir du träffad där kan du alltså INTE bli bränd. Träffas du någon annanstans får du snällt kliva av planen och heja på dina lagkamrater som som kämpar på bäst de kan trots ditt katastrofala misslyckande. u mad?

När du väl är bränd är du ute helt ur matchen, det är alltså inte så som åtminstone jag lärde mig på gympan att när personen som brände dig, själv blir bränd så kommer du in igen.(säg det snabbt fem gånger om du kan).
Fångar du en boll som kastas mot dig eller en medspelare eller om den är på väg nån helt annanstans så blir den som kastade den bränd. bollen måste inte fångas med händerna(använd fantasin).
Studsar bollen i marken innan den träffar dig blir du inte bränd, inte heller om en medspelare råkar träffa dig :)

Själva turneringen blir en enkel utslagsturnering eller gruppspel+finaler beroende på hur många som kommer

För övriga frågor och ifall jag mot förmodan skulle missat nån elementär del, skriv gärna en kommentar.

PS. Fattar du fortfarande inte poängen, se skiss nedan! :3


Lekledare Johan
Sociala utskottetTreor berättar om sin tid i Indien
På fredag den 13 maj kl 10.00,
i sal K3041, berättar studenterna som var i Indien förra terminen om sina upplevelser och erfarenheter. Ett ypperligt tillfälle för er som ska dit eller bara är nyfikna!

Maria Roth
InformationsansvarigVårt campus!


Många av er har säkert hört om de nya patrull engagemanget som drog igång förra vecka
Vårt campus, imorgon hålls det första mötet och jag vill uppmuntra alla till att delta och visa sitt stöd för ett tryggare campus!

På tisdag kl 18:00 kommer det i Linné vara ett möte där Vårt Campus kommer presenteras närmare. Kommunen och Videum kommer också medverka. Det vore bra om så många som möjligt kommer dit då det verkligen visar skolan samt andra organisationer hur seriöst vi ser på den här frågan. Så ta med era vänner och försök vara där. (info från Vårt campus sidan)

Anna Pustovoyt
Ordförande


Spökboll & grillning med KomMediaVem älskade INTE varje gång man fick spela spökboll på gympan i mellanstadiet? Under Allkårsveckan, den 18/5 kl. 17-19, kommer du få chansen att visa vad du går för, för då ställer nämligen KomMedia till med en spökboll- och grillkväll på Slottsängen! 

Det är givetvis gratis men ta själv med vad du vill grilla! KomMedia fixar grillar. Alla medlemmar och icke-medlemmar är välkomna så bjud in alla du känner!

Mer information och regler kring spelet kommer. Ingen föranmälan krävs, utan kom som du är så sker lagindelning på plats. Självklart är det ok att bara komma och grilla om du inte vill spela.

Läs mer om evenemanget på Facebook
Läs mer om spökboll här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%B6kboll.
Läs mer om Allkårsfestivalen: http://allkarsfestivalen.se/

Maria Roth
Informationsansvarig

Såhär lät det förra året...
Nollningslåten år 2010. Nu går tankarna kring vad som ska peppa er nya informatörsstudenter under er nollning/kick off. En sak kan jag säga: det blir grymt!

Maria Roth
Informations- och nollningsansvarig

Era bästa pluggtipsKul att vi fått in ett par pluggtips från er. Någon skriver att man inte ska sitta hemma och plugga, utan gå till biblioteket. Stina tipsar om att inte stressa upp sig för mycket för att man inte pluggar så mycket som man borde. "Det ordnar sig alltid", skriver hon. Cassandra har en rad knep för att få ut så mycket som möjligt av sitt pluggande: godsaker, bra musik, små pauser och frisk luft. En annan Cassandra (eller om det möjligtvis är samma?) kan sammanfatta sitt bästa pluggtips i ett ord: kaffe!

Tackar för tipsen, kom gärna med fler! 

Maria Roth
Informationsansvarig

Vilket är ditt bästa pluggtips?

Vi ettor har vår första salstenta på torsdag och vi är många som är oroliga och lite stressade över vad som komma skall. Jag själv har fruktansvärt dålig självdisciplin och hittar alltid saker att göra för att komma undan plugget. Mitt bästa pluggtips är dock att se till att ha städat och fint i lägenheten dagarna före tentan. För det första är det enklare att koncentera sig när man har ordning och reda runtomkring sig och för det andra blir städning inte en anledning till att smita undan från plugget. För faktum är att till och med en sådan tråkig sak som städning blir rolig jämfört med att sitta med näsan i en bok...

Vilket är ditt bästa pluggtips?

Maria Roth
Informationsansvarig

Nyhetsbrev för april

April månads nyhetsbrev ska nu finnas i era inkorgar.
Har ni inte fått det? Kontakta mig på info@kommediavxu.se!

Maria Roth
Informationsansvarig

RSS 2.0