Funderar du på att läsa till informatör?


Första antagningen närmar sig med stormsteg. Kanske har du sökt informatörsprogrammet eller informatörsprogrammet med inriktning fred- och utveckling? Kanske funderar du på om du ska tacka ja eller nej? På vår hemsida hittar du både det ena och det andra som kan peppa dig lite inför utbildningen. Gå in och läs om campuslivet, kolla vad andra studenter tycker, läs vår tidning Kommuniké eller kolla in sidan om vår grymma nollning som just du kommer ha möjlighet att vara med på om du tackar ja till utbildningen.

På hemsidan hittar du också kontaktuppgifter till alla oss i styrelsen. Tveka inte att kontakta oss om det skulle vara något. Vi svarar så fort vi kan!

Maria Roth
Informationsansvarig
info@kommedialnu.se

Prime fick guld i Cannes LionsI våras var två killar från PR-företaget Prime och gästföreläste för oss informatörer. Idag kan man läsa i DagensMedia att Prime kammade hem ett guld i Cannes Lions (en världsberömd "reklamfestival" i Cannes) för sin & Electrolux kampanj - Vac from the Sea. Det är en kampanj som kort och gott handlar om att ta tillvara på allt skräp som hamnar i haven & istället bygga dammsugare av det. De "dammsuger" haven på skräp.

Stort grattis till Prime för den fina utmärkelsen!
Läs mer om vinsten här.

Maria Roth
Informationsansvarig

För de regniga sommardagarnaSom blivande informatör är det viktigt att hänga med och vara allmänbildad. DN publicerar varje vecka ett nutidstest där du kan kolla av hur mycket du vet om vad som händer i världen. Ett ypperligt sätt att kombinera nytta med nöje!

Klicka här för att komma till testet för vecka 23.

Maria Roth
Informationsansvarig

Njut av sommaren på bästa sätt


Tentorna är färdigskrivna, rapporterna inlämnade och jag tror att vi alla numera kan säga att vi har sommarlov. Kanske har du fixat sommarjobb, planerat att läsa sommarkurser eller så ska du helt enkelt tillbringa sommaren i hängmattan. I vilket fall som helst har DIK tagit fram en checklista för dig med- och utan sommarjobb. Kolla in listorna här.

Maria Roth
Informationsansvarig

Kommunikatörer glömmer Wikipedia

Dagens Media skriver i en artikel att kommunikatörer ofta glömmer bort Wikipedia. För journalister är Wikipedia den tredje viktigaste informationskanalen (efter Google & företagens hemsidor) men bara hälften av de tillfrågade kommunikatörerna arbetar aktivt med kanalen. Istället satsas det nästan uteslutet på sociala medier såsom Facebook, YouTube och Twitter.

Det kanske är något att ta med oss ut i vårt framtida arbetsliv? Glöm inte Wikipedia!
Läs hela artikeln här.

Maria Roth
Informationsansvarig

RSS 2.0