Amår 2011Amår, Linnéuniversitetets arbetsmarknadsdag, närmar sig med stormsteg. Den 3:e mars förvandlas universitets galleria till en mötesplats för studenter och företag och det erbjuds möjligheter att knyta värdefulla kontakter och lyssna på intressanta föreläsare. Kommedia kommer även i år att hjälpa till under dagen med att bland annat stå i informationsdisken och hjälpa till med mässan. Vi kommer komma ut i klasserna och informera mer genom en powerpoint och dela ut flyers, men det finns även en film som du kan se här.

Man kan vara med och delta själv under dagen genom att vara företagsvärd. Detta är ett perfekt sätt att knyta kontakter och visa vad man går för. 

All information finns på deras hemsida, www.amar.nu


Nyhetsbrevet för Januari

Idag har Maria sett till så att alla medlemmar fått ta del av allt det senast från KomMedia genom att skicka ut nyhetsbrevet för Januari. När jag läser det så inser jag själv hur mycket roligt som är på gång just nu, ett datum för vårens sittning är spikat, Novischmässan är på ingång och ett nytt nummer av Kommuniké ska snart gå i tryck. Personligen ser jag fram emot den, än sålänge, hemlige gästföreläsaren (gästförläsarna?) som förhoppningsvis kommer och besöker oss i slutet av februari. Jag tror det kan bli riktigt intressant! Så håll er vakna därute så lovar vi att hålla er informerade om allt som händer.

Trevlig helg!
Cassandra Jangbrand
Webbansvarig

Nu kan ni se bilderna på styrelsen

Bättre sent än aldrig. Nu finns bilderna på styrelsen upplagda på hemsidan. Så nu bör det inte längre råda någon tvekan om vilka som sitter i styrelsen eller vem som är vem. Och om det mot all förmodan skulle göra det ändå vågar jag nästan utlova att vi kommer att göra små, korta besök i informatörsklasserna inom en relativt snar framtid - så ni kan vara lugna!

På fredag är det dags för ett nytt nyhetsbrev. Håll utkik i era mail-korgar eller på hemsidan för att inte gå miste om vad som händer i KomMedia just nu.

Maria Roth
Informationsansvarig

Skolans snyggaste utbildningsförening!


Linda Ottosson
Utbildningsansvarig
Vi behöver struktur!

Efter en alldeles för lång "ledighet" på grund av rådande influensatider och det faktum att vår lärare varit en av de drabbade, var vi ettor idag äntligen tillbaka i skolan. Ledighet i all ära, men tillslut klarar man inte av mer. Jag är en av många som jag vet har klättrat på väggarna, vänt upp och ned på dygnet, städat lägenheten säkert tre gånger om dagen och diskat så huden på fingrarna blivit helt skrumpen. Jag tror att man behöver lite struktur i vardagen för att man ska fungera, och även om vi kommer klaga på att vi har för mycket att göra redan om några dagar så klagar jag hellre på det än att inte ha något att göra alls.

Idag har dessutom styrelsen äntligen blivit tagna på bild och de kommer förhoppningsvis ut på hemsidan och på affisch inom en alldeles snar framtid. Vår kära fotograf och styrelsemedlem Linda kallade oss "skolans snyggaste utbildningsförening" efter att ha tagit alla bilder, så jag antar att ni har något att se fram emot.

På tal om Linda, hon sitter i utbildningsutskottet och de håller just nu på att leta efter bra gästföreläsare att ta hit under vårterminen. Har du förslag på en föreläsare? Maila henne på utbildning@kommediavxu.se.

Vi hörs!

Maria Roth
Informationsansvarig

Plocka fram kalendern, gott folk!

Igår hade styrelsen möte och två KomMedia-datum är nu spikade.

Onsdagen den 9 mars är det Novischmässa på skolan. KomMedia kommer självklart att finnas representerade och har du frågor, förslag eller bara vill snacka är det vår monter du ska besöka.

Onsdagen den 27 april är det sittning som gäller. Temat är än så länge okänt men boka in datumet i kalendern redan nu för detta kommer att bli episkt.

Maria Roth
Informationsansvarig


Tillbaka till vardagsverkligheten

Lite drygt en vecka har gått sedan jag och de flesta andra återvände till Campus efter "julledigheten". Vardagen börjar sakta men säkert infinna sig och jag undrar hur lång tid det kommer att ta innan man börjar klaga på att man har för mycket att göra och bara vill åka hem till föräldrarna och skämmas bort en aning. Förmodligen dröjer det inte mer än någon vecka in i den nya kursen som börjar imorgon.

Fast hur eller hur har vi ändå en del att se fram emot. Kommuniké kommer ut med ett nytt nummer med tema "hälsa" någon gång i månadsskiftet januari-februari. Där kommer vi garanterat bli inspirerade till att ta tag i våra liv och kanske skaffa en hobby som innefattar träning eller börja utforska våra matkunskaper - saker som gör vardagen både lite roligare och nyttigare helt enkelt.

På tisdag har vi i styrelsen dessutom styrelsemöte. Då ska det börja planeras lite inför årets aktiviteter och jag lovar er - ni kommer inte att bli besvikna. Vi är supermotiverade och riktigt taggade på att ge er ett grymt KomMedia-år!

Ha det bra så hörs vi snart igen!

Maria Roth
Informationsansvarig

Ses vi på lördag?

Hemtentan färdig och inskickad, artikeln till Kommuniké påbörjad och nästan klar, väskorna står packade på flickrummet och jag är 100 % redo att återvända till Campus imorgon. Jag hoppas att jag träffar så många som möjligt av er på Sivans PumpÖPPNING på lördag!

Förövrigt vill jag påminna er om två saker:

1. Glöm inte att ni kan prenumerera på bloggen via Bloglovin. Klicka bara här!

2. Har du fått massa pengar i julklapp som du tänkt spendera på diverse nätshopping? Glöm då inte att du kan sponsra KomMedia genom att handla via Sponsorhuset


Maria Roth
Informationsansvarig

Det finns ingenting som heter julledighet, bara julursäkter

Nu när både julafton och nyårsafton är avklarat så börjar jag få slut på ursäkter för att inte slutföra vår hemtenta. Problemet är väl egentligen inte att den är för svår eller ointressant, utan att det finns så mycket annat man vill göra. Som att äta mammas hemlagade mat, umgås med gamla barndomsvänner och, ja, bara vara

Som så många andra åkte jag hem till min gamla uppväxtort (i det här fallet Norrköping) för att återse familj och vänner över storhelgerna. Nu när jag har varit här i nästan två veckor börjar det krypa lite i benen och jag insåg redan igår att jag har börjat sakna campuslivet. Säga vad man vill om att bo granne med skolan men det är förbaskat kul att alltid ha vännerna i grannhuset och nya upptåg på gång.

För mig återstår ett par dagar till i hemmet innan det är dags att lämna Östergötland. Då kommer jag (med många andra) tillbaka nyladdad med energi och redo för både studier, KomMedia och campuslivet. Men tills dess är det hemtenta som gäller, för som de flesta känner till finns det ingenting som heter julledighet på universitetet - .

På återseende!

Cassandra Jangbrand
Webbansvarig
De tappra KomMedianer som överlevde pulkamästerskapet.

RSS 2.0