Dagens tv-tips

I fredags skickade jag ut nyhetsbrevet för februari månad till alla medlemmar. Har du inte fått det? Kontakta mig på info@kommediavxu.se. 

Förövrigt hoppas jag att ni har haft en toppenhelg och att ni känner er utvilade inför den kommande veckan. Själv tänkte jag faktiskt ge Oscarsgalan ett ärligt försök inatt. Jag misstänker att jag kommer att somna innan stjärnornas entré på röda mattan, men det är en annan femma. Vill ni se det går det på Kanal 9 klockan 23.00 och är slut någon gång runt 06.00. Dagens tv-tips helt enkelt! ;)

Maria Roth
Informationsansvarig

Läs Kommuniké på webben

Läs det senaste numret av Kommuniké på vår hemsida!
Du kan också hämta ett ex utanför Kristinas.

Forma 2011 - en arbetsmarknadsdag

Boka in 7 april i kalendern. Då anordnas det nämligen en arbetsmarknadsdag, Forma, för alla som läser något humanistiskt, kulturvetenskapligt eller samhällsvetenskapligt vid Linnéuniversitetet. 

Under dagen kommer det vara en rad gästföreläsningar, bland annat kommer Henrik Nilsson, kommunikationschef på Växjö kommun, föreläsa om sin väg till yrket och om kompetenser i kommunikationsyrken. Vi kommer också ha möjlighet att träffa Benjamin Ekrot som läst medie- och kommunikationsvetenskap i Växjö och som nu arbetar som biljournalist på Aftonbladet. Dessutom bjuds vi på en rad inspirationsföreläsningar och man anmäler sig till de föreläsningar man vill gå på. Observera att sista anmälningsdag är den 31 mars.

Du hittar all info om dagen och hur du anmäler dig på hemsidan:
http://lnu.se/forma.

Maria Roth
Informationsansvarig

Dags för årsmöte!

Imorgon har KomMedia årsmöte klockan 17.00 i sal K2054. Kom gärna dit! På fredag kommer dessutom ett nytt nyhetsbrev ut, så håll utkik i era mailkorgar för att se vad som är på gång inom KomMedia just nu.

Maria Roth
Informationsansvarig

Tre goda råd för att lyckas i branschen!


Vi bad Johan och Ola (från Prime) att ge oss informatörsstudenter tre goda råd för att lyckas i branschen. De sa:

1. Var aktiv vid sidan om studierna. Engagera dig och knyt ett nätverk.

2. Praktik. Visa vad du går för på ett företag där du kan tänka dig att arbeta i framtiden.

3. PrimeLab - Få in en fot på Prime genom att söka till deras rekryteringsdag, introduktionsdag, casetävling och så vidare. Du hittar all info på http://www.primelab.se/.

Maria Roth
Informationsansvarig

Gästföreläsning med Prime!

Tack till alla som kom idag, jag hoppas att alla gillade det lika mycket som vi i styrelsen ! Vi ber om ursäkt för att det blev en aning försenat men det löste sig till sist ändå.

Har ni tips på vem ni vill lyssna till på nästa gästföreläsning? Hör av dig till: utbildning@kommediavxu.se!

Ny vecka, nya möjligheter

Imorgon är det måndag vilket innebär en ny vecka med nya möjligheter. Vi ettor kör igång en ny kurs, Politisk kommunikation, och vi hoppas att Göran tar det lite lugnt med oss efter en period med väldigt mycket plugg. Man ska väl dock inte hoppas på för mycket.

I veckan har vi också två KomMedia-aktiviteter att se fram emot. På tisdag den 22/2 är det gästföreläsning som gäller. Det vill du inte missa. Sedan har vi årsmöte på torsdag den 24/2 då den gamla styrelsen avgår och får total ansvarsfrihet och vi nya väljs in på nytt. Kom gärna dit!

Ha en fortsatt skön söndag och missa inte Solsidan! ;)

Maria Roth
Informationsansvarig
info@kommediavxu.se

Helg & ledigtJag hoppas att det gick bra för alla andra ettor som skrev tenta i Journalistik och medierelationer igår. Vill bara passa på att önska alla en trevlig helg! Personligen har jag lagt undan alla kursböcker och tänker istället ge mig ut i det vackra vädret som råder på campus :).

KomMedia kallar till årsmöte!

Torsdagen den 24 februari 2011, klockan 17.00 i sal K2054 är alla söta små medlemmar i KomMedia välkomna på årsmöte. På tisdag nästa vecka så är det även dags för gästföreläsarna från Prime att besöka oss, det lovar jag att du inte vill missa! Ses snart!
Cassandra Jangbrand
Webbansvarig
webb@kommediavxu.se

Temat för sittningen blir...


... "Till havs!"Pirat, sjöjungfru, fisk, nakenbadare, båt, krabba, haj, valross, mussla, sjöman, Pippis pappa, en våg, bläckfisk, sjöstjärna,en fyr, Robinson Crouse... möjligheterna är oändliga och vi är säkra på att sittningen den 27 april kommer bli något alldeles särskilt!

Vill du hjälpa till med sittningen? Kontakta Johan Olsson på tillit@kommediavxu.se.

Mer info kommer!

Maria Roth
Informationsansvarig

Kärleksfulla hälsningar från KomMediaNi är underbara!

Glad alla hjärtans dag! :)Ett KomMedia utan sittningar...

... är förstås inget riktigt KomMedia. För att vi ska kunna anordna sittningar måste vi se till att sköta samarbetet med PAX - Utbildningföreningen för personalvetare. På onsdag den 16 februari ska de ha sittning och behöver folk som jobbar mellan 16-20.30. Kan du tänka dig att ställa upp? Kommentera inlägget eller kontakta Johan Olsson!

Jobbar inte vi för dem, jobbar inte de för oss = Inga KomMedia-sittningar!

KomMedia på Novischmässan!

Det var jätteroligt att få träffa några av er medlemmar idag!Linda Ottosson
Utbildningsansvarig

Gästföreläsning...

....med ett världsledande PR-företag!

KomMedia presenterar Johan Larsson och Ola Granfeldt från Prime Group i en superintressant föreläsning! De kommer att prata om sin väg in i branschen, vad de sysslar med just nu, framtiden och annat intressant som vi blivande informatörer kommer ha nytta och framförallt inspireras av.


Såhär skriver de om sig själva:
"Prime består av kommunikationsbyrån Prime och analysföretaget United Minds. Vi har drygt 120 medarbetare i Stockholm, New York, Bryssel och Sacramento. Vi har två år i rad utsetts till årets nordiska byrå av den internationella branschbibeln The Holmes Report, är sedan många år den mest prisbelönta pr-byrån i Norden och är just nu det högst rankade pr-företaget i världen enligt The Cannes Report.

Vi erbjuder full-service kommunikationstjänster inom fyra huvuderbjudanden: analys och trender, corporate communication, marketing communication samt public affairs och krishantering. Vi genomför nationella och internationella uppdrag för uppdragsgivare såsom TeliaSonera, Rädda Barnen, Stockholms läns landsting och Electrolux."

Kom och inspireras! Det är givetvis gratis men antal platser är begränsade så det är först till kvarn som gäller!

Vid frågor hör av er till Linda:
utbildning@kommediavxu.se

Ps: Besök gärna deras hemsida på: http://www.primegroup.com/ Johan Larsson

 Ola Granfeldt

/Linda Ottosson
Utbildningsansvarig KomMedia

Bio med klassen

Ikväll var en stor del av vår klass och såg The King's Speech på bio. En mycket bra film som gav lite inspiration inför alla kommande tal, presskonferenser och liknande de flesta av oss kommer att hålla i framtiden.

Jag har precis gjort klart ansöknings-enkäten till Nollningen 2011 och kommer dela ut den imorgon i skolan. Så alla ni ettor som vill hjälpa till med nollningen som kicker, gruppledare, sittningansvarig eller vad du nu vill vara - Kom på föreläsningen imorgon! Det kommer även finnas möjlighet att fylla i ansökan vid vårt bord på Novischmässan på onsdag. Vårt bord hittar ni i K-huset vid andra trappan.

Maria Roth
Informationsansvarig

KOMMUNIKÉ

Hej kära kommedianer!

Efter många om och men har nu den nya tidningen lämnats till tryckeriet.
Så nu håller jag alla tummar jag har. Och på onsdag eftermiddag kommer ni att kunna läsa den nya tidningen!

Den kommer till viss del delas ut i klasserna, annars kommer den finnas att hämta i ett tidningsställ utanför Christinas.


/CHEFREDAKTÖR 
  Nora

You've got mail!

Jag har skickat ut mail till alla ettor med en länk till en enkät jag skulle vilja att ni svarade på. Den handlar om er nollning och anledningen till att ni borde svara på den är för att vi ska kunna göra nollningen 2011 så grym som möjligt!

Har du inte fått mailet?
Kontakta mig!

Maria Roth
Informationsansvarig

Vi tycker finsittning - vad tycker du?

Idag under styrelsemötet pratade vi lite om sittningen den 27 april. Vi tycker det vore kul med en finsittning, det vill säga en sittning där alla får chansen att klä upp sig lite och där mat, dekoration och så vidare helt enkelt är lite finare. Eftersom dessutom tvåorna "splittras" (och ettorna delas upp i sina inriktningar) skulle denna sittning även fungera som ett fint litet avslut och samtidigt en början på något nytt. Nu är ju dock frågan vad NI tycker. Det är ju trots allt för ER vi anordnar denna sittning! Svara på frågan nedan och ge gärna förslag på andra teman genom att kommentera inlägget.
<!-- BlogPolls -->
<script type="text/javascript" language="javascript" src="http://www.blogpolls.com/poll/71012.js"></script>
<noscript><a href="http://www.blogpolls.com/poll/71012.html">Blog Polls</a></noscript><!-- /BlogPolls -->Vår perfekta start


De grymma tvåor som gjorde vår nollning helt awesome!

Jag sitter och sätter ihop ett litet bildspel om KomMedia till Novischmässan och fastnade bland nollningsbilderna. Man blir så glad när man ser dem och visst är det klart att man längtar tillbaka. Vilken nollning tvåorna gav oss, va? Helt insane! Jag längtar till hösten när det är dags för oss att försöka ge de nya ettorna en lika bra start som vi fick!

Maria Roth
Informationsansvarig

RSS 2.0