Informatörsyrket i förändring

Här är en krönika om informatörsyrket. Läs och begrunda. Vad är det egentligen som förväntas av oss blivande informatörer? Hur ska vi boxa oss in på arbetsmarknaden och slåss om alla de grymma jobben? Det må låta tufft, men faktum är att jag tror att man lyckas bara man vill. Vilja kan ta en längre än man tror.

Maria Roth
Informationsansvarig

Nyhetsbrevet för december ute!

Sådär. Nu har jag skickat ut nyhetsbrevet till alla medlemmar och det finns även publicerat på hemsidan. Har du inte fått brevet till din mail är det förmodligen något i din mail-adress som är fel och det vore jättebra om du ville kontakta mig på info@kommediavxu.se så att vi kan uppdatera listan med korrekta uppgifter!

Bloggen kommer väl, precis som vi, ha lite julledigt men känner jag mig själv rätt kan det nog smygas in något inlägg lite då och då ändå. Hur som helst vill jag passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Ta hand om er och se till att äta upp er ordentligt inför våren ;)!

Maria Roth
Informationsansvarig

Det börjar närma sig slutet

Idag har vi ettor haft vår sista föreläsning för året och vi har dessutom fått tillbaka tentorna från förra veckan. Vare sig man blev godkänd eller inte tror jag att vi alla ser fram emot att komma hem och njuta av jul- och nyår tillsammans med våra familjer.

Campuslivet är något alldeles speciellt och oftast älskar man det, men det kommer stunder då man bara längtar hem. Mammas mat, någon som diskar och tvättar åt en, de gamla vännerna man inte träffat på flera månader, husdjuret.... Sedan tror jag i och för sig att man kommer längta tillbaka till Växjö ganska snabbt. Känner jag mig själv rätt kommer jag sitta och bita på naglarna av rastlöshet bara några dagar efter jul. Rastlösheten i Växjö går alltid att bota, men hemma i lilla Oskarshamn (som jag kommer ifrån) lyser utbudet av aktiviteter med sin frånvaro.

Om knappt två timmar ska vi i nya styrelsen ha vårt andra och sista mötet för året. Vi ska prata om våra visioner och mål och vi ska även fotograferas till hemsidan och styrelse-affischen. Jag vågar inte lova när bilderna finns uppe, däremot kan jag lova att ett nyhetsbrev kommer att dyka upp inom en väldigt snar framtid..

Maria Roth
Informationsansvarig

Tentatider

I måndags skrev vi ettor vår andra tenta den här terminen och enligt diverse Facebook-statusar kan man tydligt se att det är tvåornas tur idag. Det är mycket som ska klaras av såhär innan jul, även om man egentligen inte har någon julledighet på universitetet. Lärarna är dock schyssta och försöker in i det sista ordna så att vi får umgås lite med vår familj och släkt när vi väl är hemma. 

På söndag är det dags för KomMedia's pulkatävling och jag hoppas ni är taggade! Kolla in evenemanget på Facebook för mer information. Är du inte medlem i vår FB-grupp tycker jag att du ska bli det så att du inte missar saker som händer i föreningen!

Igår hade Kommuniké redaktionsmöte och nästa nummer kommer att komma ut någon gång i januari-februari. Är du sugen på att skriva något är det inte för sent ännu. Hör bara av dig till Nora (kommunike@kommediavxu.se)!

Maria Roth
Informationsansvarig

Fredag

Det är fredag, snön ligger kvar på campus och helgkänslan börjar sakta men säkert infinna sig.

För oss som går första året är det egentligen tentaplugg som gäller hela helgen, men jag och säkert många fler med mig fick tillbaka förra tentan igår med ett lyckat resultat, och då försvinner plugglusten lite. Det gick ju bra på förra tentan så varför skulle det inte göra det den här gången också...? Ganska dumt tankesätt antar jag, ska försöka döda min självsäkerhet och läsa lite trots allt i helgen. Men först blir det god mat, idol och en massa fredagskänsla.

Trevlig helg!

Cassandra

Vår vackra, vita vintervärld
Som sagt - såhär ser det ut på Campus just nu.

Senaste nytt från KomMedia:
Sociala utskottet har bestämt sig för att fira snön och det faktum att det snart är jul genom en pulkatävling för alla KomMedia-medlemmar den 12 december. Kolla Facebook-gruppen för mer information!

1 december
Bild från årets julkalender

Idag är det 1 december och det är dags att öppna första luckan i adventskalendern. Ni som är mer morgonpigga än jag var kanske uppe och såg julkalendern på TV, Hotellet Gyllene Knorren, imorse? Vad jag har hört hittills ska den faktiskt vara riktigt bra men jag är ändå skeptisk till om det någonsin kommer att produceras något i stil med Mysteritet på Greveholm eller Sunes Jul, som är mina personliga favoriter.

Hur som helst kan vi ju omöjligt ha fått ett bättre decemberväder här på campus. Flera decimeter snö, ett lagom antal minusgrader och för tillfället en klarblå himmel. Jag ska försöka få till en bild på vinterlandskapet lite senare i eftermiddag.

Igår hade vi vårt första riktiga styrelsemöte och vi gick igenom ganska mycket praktiska saker. Nästa möte blir mer ett "visionsmöte" där vi ska bolla idéer och sätta upp mål för vår tid i styrelsen. Jag och Cassandra är info respektive webbansvariga och det vi tänker jobba med fram tills årsmötet i februari är att fixa med blogg och hemsida, både när det gäller layout och funktion. Jag vill inte säga för mycket ännu, men det kommer att bli... ptja.. legendary! ;)

Maria Roth
Informationsansvarig

RSS 2.0